Boek Hide & Seek van Maarten Baas

Boek Hide & Seek van Maarten Baas

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-02-2017

Boek MaartenBaas Hide en SeekTijdens de grote overzichtstentoonstelling van Maarten Baas in het Groninger Museum verschijnt op 18 februari het boek ‘Maarten Baas – Hide & Seek’. In zijn werk zijn thema’s als tijd, melancholie en vergankelijkheid een constante.

Baas wordt gezien als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21e eeuw. Hij is bekend geworden met zijn serie Smoke waarmee hij in 2002 afstudeerde. Andere werken zijn de Clay serie, en de Grandfather Clock in het Rijksmuseum. In 2016 werd de speciale Schipholklok onthuld. In 2016 was Maarten ambassadeur van de Dutch Design Week 2016.

Maarten Baas beweegt zich tussen verschillende disciplines. In dit boek zijn samenwerkingen te zien met theatermakers, architecten en beeldend kunstenaars. Ingmar Heytze schreef gedichten gebaseerd op zijn collecties en er werd gewerkt met fotografen als Erwin Olaf en Anton Corbijn.

Tentoonstelling Groninger Museum

Het boek ‘Maarten Baas – Hide & Seek’ is het eerste grote overzichtsboek van zijn werk. Het Groninger Museum presenteert de overzichtstentoonstelling ‘Hide & Seek’ van 18 februari tot en met 24 september 2017.

Maarten Baas Hide &Seek

Teksten: Annemartine van Kesteren, Brendan Cormier, Fabio Novembre,Lidewij Edelkoort, Marcus Fairs, Wim Pijbes, Sue-an van der Zijpp, Mark Wilson, Jan Tromp en Ingmar Heytze
Fotografie: Anton Corbijn, Erwin Olaf, Lisa Klappe, Mads Mogensen, Marije Kuiper, Dennis Brandsma, Dennis de Hoogte, Lonneke van der Palen, Robert Kot, Thomas Straub, Mariëlle Leenders en Monica Ragazzini Schilderijen: Nanne Meulendij.
formaat 23 x 33,5 cm
omvang 224 pagina’s
circa 200 illustraties
gebonden
NUR 656
ISBN 978-94-6226-219-5
Prijs f 39,95
www.lecturis.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.