Bomen op daktuin Depot Boijmans Van Beuningen

Nieuws

Bomen op daktuin Depot Boijmans Van Beuningen

Door: Petra Starink | 06-04-2020

Op de daktuin van Depot Boijmans Van Beuningen worden de komende weken bomen geplaatst. Het gaat om 75 meerstammige berken die door BAM Bouw en Techniek met een speciale telekraan 35 meter omhoog worden getakeld en op het dak van het door MVRDV ontworpen Depot geplant worden. De bomen worden onderdeel van een groene daktuin met restaurant en spectaculair uitzicht over de stad.

Bomen die 10 meter hoog worden

De gekozen boom is de Betula pubescens, een zachte berk die maximaal tien meter hoog wordt en goed bestand is tegen de weersomstandigheden op het dak. De bomen zijn tussen de 10 en 15 jaar oud en zijn de afgelopen 3 jaar voorbereid op de nieuwe locatie op hoogte. Een speciaal watergeefsysteem zorgt ervoor dat de bomen nooit droog staan. De nazorg ligt bij een gespecialiseerde boomverzorger die de bomen regelmatig monitort op vitaliteit, gezondheid en vochthuishouding. Hoe lang de boom blijft leven is afhankelijk van verschillende factoren zoals weersinvloeden. De boom wordt door de Limburgse kweker ook wel een ‘taaie rakker’ genoemd.

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen zal ruim 151.000 kunstwerken uit de collectie van Boijmans Van Beuningen huisvesten. Het depot opent naar verwachting in september 2021 de deuren voor het publiek. Tijdens de Open Depot Dagen op 25, 26 en 27 september dit jaar, is het nu nog lege icoon toegankelijk voor Rotterdammers, voordat de grote kunstverhuizing van start gaat.

Fotografie: Boijmans Van Beuningen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.