Boom en Deep Tech tekenen partnership

Actualiteiten, Nieuws

Boom en Deep Tech tekenen partnership

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-12-2022

Half december tekenden co-founder van biobased bouwexpert Boom Rickwin Huisman en founder van Deep Tech design platform OMRT Andreja Andrejevic een partnership. Door de samenwerking voldoet Boom’s catalogus van ready-made biobased ontwerpen nu bij voorbaat aan alle eisen van het bouwbesluit en zijn getest op haalbaarheid en maakbaarheid.

De samenwerking tussen beide organisaties is een logische. Boom activeert en adviseert ontwikkelende partijen in het creëren, selecteren en toepassen van biobased architectuur, houtbouwsystemen en uitvoeringspartners. Met een combinatie van architecten, prefab houtbouw en een slimme ingerichte bouwketen kan het bedrijf op grote schaal een duurzaam antwoord bieden op de woningopgave in Nederland.

OMRT is een deep tech designplatform voor vastgoedontwikkeling dat een collectie van architectonische ontwerp-, natuurkundige, financiële en materiële modules biedt die verbonden zijn in één digitaal brein. Hiermee is het platform in staat om de gebouwde omgeving van de toekomst te voorspellen.

Parametrische modellen toetsen

Andreja Andrejevic legt uit: “Met behulp van onze digitale tools zijn er gedetailleerdere analyses uit te voeren worden op facetten als daglicht, geluid, energie en consumptie van een gebouw. Parametrische modellen die we genereren op basis van de Boom bouwconcepten zijn te toetsen op deze facetten, waardoor meteen inzichtelijk is of het project haalbaar is op de gekozen locatie. Op die manier is het als een complementair product aan te bieden dat voor elke locatieversnelde, duurzame en kwalitatief betere woningen kan aanbieden.:

“De ervaring met de woningbouwprojecten van nu is dat er in de ontwerp- en ontwikkelfase veel informatie verloren gaat,” vertelt Rickwin Huisman. “Dat gecombineerd met het feit dat veel partijen betrokken zijn, resulteert in een traag proces en een verhoging van faalfactoren, dus hogere plankosten. Dit probleem is makkelijk te tackelen.”

Oplossing met impact

Door de gezamenlijke oplossing is de meerwaarde van een Boom concept op een bepaalde locatie meteen inzichtelijk te maken. Hiermee blijft meer focus over op voor de maatschappelijke impact. Ook is hierdoor sneller door te ontwikkelen. Zo kunnen binnen 1 á 2 weken bijvoorbeeld de eerste haalbaarheidsplannen al op tafel liggen die voor verschillende locaties op grote schaal zijn uit te rollen.

Huisman: “Projectontwikkelaars focussen zich vaak op één gebied met 600 woningen, terwijl er ook 60 woningen in 10 gebiedsontwikkelingen in dezelfde tijd mogelijk is.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.