Booosting Bouwinnovatie 25 jaar

Booosting Bouwinnovatie 25 jaar

Evenementen, Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 04-12-2013
Sinds de oprichting van Booosting in 1988, heeft het platform talrijke en uiteenlopende ervaringen met bouwinnovaties gedeeld. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum heeft Booosting 16 aangeslotenen uitgenodigd om een toekomstvisie op schrift te stellen voor de maatschappij, de bouwsector,  de gebouwde omgeving én Booosting. Daarbij zijn ze zijn uitgedaagd om niét in het verlengde van hun huidige beroepspraktijk te denken en dat levert verfrissende en verrassende resultaten op.

Ook heeft Booosting 4 game changers gevraagd om tijdens de jubileumviering in de Beurs van Berlage op 11 december a.s. hun visie te geven op de veranderingen in de maatschappij en de impact ervan op de bouwsector. Hun inleiding zal de discussie over de toekomst van de bouw en de rol die wij allen daarin spelen, op scherp zetten. Sprekers zijn Paulus Jansen (SP Tweede Kamerlid en bouwkundige), Guus Berkhout (Triodos Bank), Peter Boelhouwer (TU Delft – OTB) en Eric-Jan de Rooij (Lingotto); Bert Lieverse (VMRG) is moderator.

Glimpses of the future

Onder redactie van een van onze oprichters Mick Eekhout wordt in het jubileumboek Glimpses of the future in een zestiental essays de toekomst van en de kansen voor de bouw én voor Booosting beschreven. Naast Eekhouts eigen koepelessay komen onderwerpen aan bod als nieuwe woningbouwopgaven, de doordraaiende ontwerpwereld, robotisering, overbevolking en materiaalhergebruik, integraal ontwerpen, het gebouw als interface, energie-decentralisatie etc. Elke jubileumgast ontvangt op 11 december een exemplaar van het boek.

Tijd: woensdag 11 december 2013  van 14:15 – 19:00 uur
Plaats: Glazen zaal Beurs van Berlage, Damrak 243 Amsterdam
Prijs: Gratis voor aangeslotenen van Booosting, studenten en pers, €100 p.p. voor niet-aangeslotenen, voor iedereen is aanmelding verplicht.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.