‘Boundaries’ thema van INDESEM 2023

Actualiteiten, Evenementen, Exposities, Lezingen, Nieuws

‘Boundaries’ thema van INDESEM 2023

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-04-2023

De 31e editie van het International Design Seminar (INDESEM), georganiseerd door de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, zal dit jaar plaatsvinden van 29 mei – 2 juni. Het thema ‘Boundaries’ zal zich onder meer richten op het belang van grenzeloos denken en ontwerpen in een steeds veranderende wereld. Een ‘must-attend’ evenement voor architectuur- en designliefhebbers’, aldus de organisatie.

INDESEM is een biënnale die in 1964 werd opgericht door een groep studenten en in 1985 nieuw leven werd ingeblazen door Herman Hertzberger. Het evenement vindt plaats van 29 mei tot 2 juni aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Doelstelling is onder meer een platform te bieden voor het bespreken van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de architectuur en het ontwerpen van de gebouwde omgeving. Het biedt een unieke gelegenheid voor studenten, academici, professionals en andere geïnteresseerden om te netwerken en ideeën uit te wisselen.

Boundaries

Het thema van dit jaar is ‘boundaries’ dat ruimte biedt om onderwerpen te bespreken zoals het belang van grenzeloos denken en ontwerpen in een steeds veranderende wereld. De organisatoren menen: ‘Ontwerpers beschouwen duurzaamheid, technologie en regelgeving als basisvoorwaarden; de fundamentele bouwstenen voor de start van een ontwerp.

Maar architectuur gaat niet alleen over het afvinken van een checklist. Het gaat erom te begrijpen hoe we moeten bouwen voor toekomstige generaties en hoe we deze fundamentele aspecten van architectuur kunnen gebruiken om waarde toe te voegen en verder te gaan dan de basis. We moeten ze als kansen gebruiken om te groeien en te innoveren. Om dit te doen, moeten we nieuwe ideeën omarmen en traditionele manieren van denken uitdagen. We moeten deze grenzen opnieuw bedenken en de grenzen verleggen van wat we dachten dat mogelijk was.

Programma

Het programma omvat lezingen, workshops en tentoonstellingen. Hieronder een interview met Souto de Moura en Steven Holl en lezingen van Winy Maas (MVRDV), Joost Moolhuijzen (Renzo Piano Building Workshop), Jette Hopp (Snøhetta), FCBstudios en Neil Leach.

De lezingen zullen online worden gepresenteerd op YouTube en voor iedereen toegankelijk zijn. Dit biedt een unieke kans voor mensen over de hele wereld om te luisteren naar enkele van de meest innovatieve denkers op het gebied van architectuur en design.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.