Bouw 20 sociale huurappartementen Alblasserdam van start

Actualiteiten, Nieuws

Bouw 20 sociale huurappartementen Alblasserdam van start

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-11-2022

Op het terrein van de voormalige kantine van korfbalvereniging CKC in Alblasserdam is begonnen met de bouw van 20 nieuwe sociale huurappartementen. Woonkracht10 sloeg daarvoor woensdagmiddag 2 november de eerste paaltjes samen met aannemer Bébouw Midreth en wethouder De Gier.

‘In Alblasserdam kan Woonkracht10 onvoldoende kwalitatief goede appartementen met een lift aanbieden. Met de bouw van deze 20 appartementen zorgen we ervoor dat huurders met een middeninkomen kunnen doorstromen naar een compacte, comfortabele en levensloopbestendige woning. Daardoor komen er bestaande woningen vrij voor starters die een sociale huurwoning zoeken. Dit past in de afspraken die we daarover met de gemeente hebben gemaakt’, zegt Ruurd Breddels, manager Vastgoed van Woonkracht10.

Wethouder Freek de Gier sluit daarbij aan: ‘Er is een groot woningtekort en daardoor blijven mensen te lang zitten in huizen die niet goed passen bij hun persoonlijke omstandigheden. Daarom is het goed dat hier nu daadwerkelijk nieuwe woningen komen. Zo komt de doorstroom op gang. Het is fijn dat we dit in goede samenwerking met Woonkracht10 zo snel hebben kunnen realiseren.’

Duurzaam en snel bouwen

Het nieuw complex bestaat uit drie woonlagen en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. De driekamerappartementen zijn extra geïsoleerd en onder meer voorzien van een warmtepomp, zodat de energierekening beperkt kan blijven. Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, ontwikkelt en bouwt de woningen.

De oplevering staat gepland voor najaar 2023. Dat de bouwtijd zo kort is, komt door de bouwtechniek die de aannemer toepast: alle bouwonderdelen worden volgens het MorgenWonen Plus Appartementen concept vooraf geproduceerd en compleet aangeleverd op de bouwplaats. Klunder Architecten uit Rotterdam tekende voor de architectuur van het appartementencomplex in de wijk Kinderdijk.

Van idee naar uitvoering

De gemeente Alblasserdam en Woonkracht10 hebben nauw samengewerkt om de ideeën over de herontwikkeling van het terrein tot uitvoering te kunnen brengen. Een bestemmingsplanwijziging was nodig omdat de plaats van de voormalige sportkantine geen woonbestemming had. Onder andere naar aanleiding van inspraakavonden wordt de buitenruimte van het appartementencomplex zo groen mogelijk ingericht. Zo komt er een groene buitenruimte aan de zuidkant van het appartementencomplex (de Boezem). En langs de parkeerplaats aan de noordkant van het complex wordt groen toegevoegd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.