Bouw CollectieCentrum Nederland

Nieuws

Bouw CollectieCentrum Nederland

Door: Petra Starink | 14-05-2018

In Amersfoort starten de bouwwerkzaamheden voor het grootste collectiecentrum van Nederland. Het CollectieCentrum Nederland (CC NL) biedt vanaf 2020 onderdak aan 675.000 objecten van museum Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het ontwerpteam bestaat uit architectenbureau cepezed, adviesbureaus ABT, Valstar Simonis en Peutz. Het landschapsontwerp is van Ruijzenaars Landscapes.

Duurzaam CollectieCentrum

De huidige depots van CC NL voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen van het collectiebeheer. Een nieuw duurzaam gebouw realiseert optimaal beheer en behoud van rijkscollecties, kennisdeling en bereikbaarheid. In het CC NL komen 675.000 objecten uit de vier rijkscollecties samen op ruim 30.000 m2, uiteenlopend van schilderijen tot en met meubels en kleding. In het CC NL worden objecten bewaard die niet permanent in de musea worden tentoongesteld. Daarnaast gaat het nieuwe centrum de mobiliteit tussen de collecties bevorderen: musea kunnen er terecht voor bruiklenen en het wordt een studiecentrum voor onderzoekers en studenten.

Start bouw

G&S-bouw (bouwkundig aannemer), ULC Installatiegroep (elektrotechnisch installateur) en Kropman Installatietechniek BV (werktuigbouwkundig installateur) zijn verantwoordelijk voor de bouw op het bouwterrein in Amersfoort-Vathorst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.