Bouw Factorium Tilburg officieel van start

Bouw Factorium Tilburg officieel van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-03-2008

Vandaag begint officieel de bouw van Factorium Tilburg. In het culturele gebouw komen ruimten voor muziek, dans, een foyer, kantoorruimte voor personeel en een zaal voor presentaties en uitvoeringen.

De nieuwbouw van Factorium Tilburg bevat in totaal zo´n 5250 m2 bruto vloeroppervlakte. Deze zaal biedt straks plaats aan 250 bezoekers en hangt als het ware boven de entree van de parkeergarage.

Groen
Verder komt er een groene binnentuin, die alleen overdag toegankelijk is. Ook wordt een voetgangersverbinding aangelegd tussen het Koningsplein en de Bisschop Zwijsenstraat.

Een deel van de daken van Factorium wordt voorzien van een sedumbegroeiing (soort vetplantjes) waardoor het dak een groen en natuurlijk aanzien krijgt. Daarnaast worden er ook zonnepanelen aangebracht die een duurzame bijdrage leveren.

Klimaat
Wethouder Hugo Backx van cultuur: “Er is gekozen voor deze locatie in het centrum omdat het Factorium dan dicht bij de professionele opleidingen van de Hogeschool voor de Kunsten van Fontys, Theaters Tilburg, de Concertzaal en de Openbare Bibliotheek Tilburg zit.”

“Hierdoor ontstaat er een versterking van het culturele klimaat in de binnenstad en kan er uitwisseling plaatsvinden tussen de professionele kunstopleidingen en de amateurkunst”.

Architect: Atelier PRO

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.