Bouw Filmmuseum van start

Bouw Filmmuseum van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-09-2009

De bouw van het nieuwe Filmmuseum in Amsterdam-Noord gaat volgende week officieel van start. Minister Plasterk van OCW zal het startsein geven. Naar verwachting opent het museum in december 2011 zijn deuren voor het publiek.

Weens architectenbureau
Het nieuwe Filmmuseum verrijst tegenover het Centraal Station in Overhoeks. ING Real Estate Development en woningcorporatie Ymere, partners in de Ontwikkelcombinatie Overhoeks, ontwikkelen samen dit gebied aan de Noordoever van het IJ.

Voor het ontwerp van het nieuwe museumgebouw tekent het Weense architectenbureau
Delugan Meissl Associated Architects, dat eerder verantwoordelijk was voor het spraakmakende Porsche Museum in Stuttgart. Met het Filmmuseum krijgt de nieuwe stadswijk een spectaculair landmark direct aan het water in de vorm van een gestroomlijnde, breed uitwaaierende schelp.

Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen B.V begint nog voor de bouwvak met de bouw van het nieuwe gebouw voor het Filmmuseum in Overhoeks. De Nijs en Zonen was eerder verantwoordelijk voor de bouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam op het Oosterdokseiland, de verbouwing van de Hermitage Amsterdam en de recente aanbouw aan de Stadsschouwburg Amsterdam.

Bron: De Volkskrant

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.