Bouw van Jou Deventer rondleiding

Nieuws

Bouw van Jou Deventer rondleiding

Door: Jacqueline Knudsen | 20-09-2016

Bouw van Jou is een renovatieconcept ontwikkeld door Woonbedrijf ieder1 en Johan Blokland van opZoom architecten. Achterliggend idee was 34 afgeschreven huurwoningen ‘kosteloos’ verduurzamen en kansen creëren voor starters. De huizen werden voor minder dan een ton in de markt gezet. De belangstelling was enorm. Kopers konden naar eigen smaak en budget de binnenkant afbouwen, eventueel met hulp van een aannemer. Dit jaar won het project de Gulden Feniks en in ArchitectuurNL 04 2016 stond een uitgebreid interview met architect Johan Blokland.

De rol die Johan Blokland in Bouw van Jou speelde, is dat hij niet primair bezig was met alleen een gevelontwerp of plattegrond, maar eerst diepgaand in gesprek ging met het Woonbedrijf en de aannemer over hoe je een statusloos gebied  kunt transformeren in een woonwijk waar je graag bent. Op de eerste plaats ging het er om een woonconcept te ontwikkelen dat het slag bewoners kon aantrekken die de wijk de gewenste verbeterslag konden meegeven. Blokland: ‘We hebben Bouw van Jou kunnen ontwikkelen tot een goede plek voor mensen met een smalle beurs. De woningen zijn uiteindelijk verkocht beneden de ton.’

Architectuurcentrum Rondeel in Deventer organiseert op 22 september a.s. een toelichting gevolgd door een wandeling door de buurt. De supervisor Pascal Zuijderwijk en de architect Johan Blokland vertellen over de transformatie van de wijk en de woningen en Arthur van Noort van Woonbedrijf Ieder1 over zijn rol als opdrachtgever.

Tijdstip: 22 september vanaf 18:15 uur
Locatie: De Elegast, Frederik van Blankenheimstraat 17, Deventer
Toegang is gratis, wel vooraf aanmelden

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.