Bouw kantoor AM op IJburg gestart

Bouw kantoor AM op IJburg gestart

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-05-2008

Op het Haveneiland Oost in Amsterdam is gestart met de bouw van een kantoor voor (onder andere) AM Noord-Holland. Het ontwerp voor het gebouw aan de binnenhaven van IJburg refereert aan de industriële havenarchitectuur. NWA architecten heeft het kantoor vormgegeven.

Plan
Het gebouw, goed voor 3300 vierkante meter bruto vloeroppervlak, telt vijf lagen. De onderste verdieping is bestemd voor horeca. In het kantoor komt een mechanisch parkeersysteem met autolift. Op het dak komen terrassen.

Voor het gebouw wordt gebruik gemaakt van metalen profielen en veel glas aan de havenzijde en donkere baksteen aan de zuidgevel. Een inkeping vanaf de tweede verdieping geeft extra licht in de diepe kantoorruimten en nuanceert het rechthoekige volume van het pand.

Detaillering
Vanuit het kantoor is er een weids uitzicht over de binnenhaven door de verdiepingshoge glaspuien. De detaillering van gevouwen aluminiumprofielen en de achterzijde van donkergrijs baksteen geeft het gebouw een pakhuisachtige uitstraling.

Extra aandacht wordt geschonken aan de detaillering van het hoofdtrappenhuis, de entree met grote lift en de industriële plafonds van geperforeerd staalplaat.

Bron: EngineeringNow

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.