Bouw ‘klein-Hulst’ bij Absdale

Bouw ‘klein-Hulst’ bij Absdale

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-08-2008

Projectontwikkelaar Heijmans wil bedrijventerrein Hogeweg 5 inrichten als een nieuwe woon- werkgemeenschap. De wijk, midden in de polder tussen Hulst en Absdale, moet een historisch karakter krijgen en bewoners en ondernemers aantrekken omwille van de hoge omgevingskwaliteit.

Voor het gemeentebestuur van Hulst is het verder nog onduidelijk hoe de plannen voor de invulling van het bedrijventerrein eruit zien. De opzet wordt over enkele weken gepresenteerd aan het college van burgemeester en wethouders.

Nieuwe woonwerkgemeenschap
Heijmans is eigenaar van het dertig hectare grote bedrijventerrein en heeft voor de ontwikkeling van de woon-werkwijk het conceptbureau Total Identity uit Amsterdam ingeschakeld. Het bureau heeft een plan ontwikkeld voor de invulling van de zogenaamde ’tweede kern van Hulst’ die de werktitel Hulst 2.0 heeft meegekregen. Het plan gaat uit van een nieuwe woonwerkgemeenschap die inspeelt op de oorsprong van Hulst als vestingstad.

Opzet past binnen structuurvisie
Volgens Heijmans-woordvoerder Barend Pelgrim betreft Hulst 2.0 een conceptuele benadering van bedrijventerrein Hogeweg 5. “De opzet past binnen de structuurvisie van de provincie. We hebben kritisch gekeken naar de invulling van het bedrijventerrein en willen het op een meer creatieve manier inrichten. De huizen die er komen zijn bedrijfsgebonden woningen.”

Aangezien het beoogde perceel nu nog een agrarische functie heeft en het landbouwbedrijf tot april 2010 de tijd krijgt voor een bedrijfsverplaatsing, zal het nog even duren voordat aan de uitvoering van Hulst 2.0 wordt begonnen.

Bron: PZC.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.