Bouw lommerrijk Nieuw Craeyenburch in Nootdorp

Bouw lommerrijk Nieuw Craeyenburch in Nootdorp

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-10-2007

In Nootdorp wordt begonnen met de bouw van ruim honderd woningen van het plan Nieuw Craeyenburch, midden in het groen, aan de rand van het landelijk gebied. Wethouder C.J. van der Kraan van de gemeente Pijnacker-Nootdorp slaat vandaag de eerste paal.

Nieuw Craeyenburch ligt aan de rand van het landelijke gebied van de gemeente Nootdorp, midden in het bestaande groen van een lommerrijk park. Het plan trekt met name veel belangstelling van mensen uit Nootdorp en directe omgeving.

Zorgwoningen
Gebiedsontwikkelaar AM ontwikkelt in Nieuw Craeyenburch in verschillende fasen 113 grondgebonden woningen en appartementen. Samen met woningcorporatie Vestia worden in dit plandeel 68 zorgwoningen in de huursector gerealiseerd. De overige 45 woningen zijn bestemd voor de koopsector.

Breed aanbod
Nieuw Craeyenburch kent een breed aanbod van woningtypes. De eerste fase van het plan met zowel grondgebonden woningen als appartementen is enige maanden geleden gestart; de eerste woningen worden op korte termijn opgeleverd.

Eilandwoningen
De 45 koopwoningen waarvan de bouw nu start zijn allemaal verkocht. In een latere fase worden aan de oostrand op vijf verschillende eilanden zogenaamde eilandwoningen gerealiseerd. In het hart van Nieuw Craeyenburch is plaats voor een groot aantal eengezinswoningen. Aan de westkant van het plan komen twee-onder-een kapwoningen.

Bron: Telstar Online

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.