Bouw Nederlands paviljoen EXPO 2020 Dubai

Nieuws

Bouw Nederlands paviljoen EXPO 2020 Dubai

Door: Petra Starink | 25-06-2019

De bouw van het Nederlands paviljoen voor de wereldexpo 2020 in Dubai is gestart. Het ontwerp van het paviljoen is ontworpen door het consortium bestaande uit V8 ArchitectsKossmann.deJong,Witteveen+Bos en Expomobilia.

Nederlands paviljoen

Het Nederlands paviljoen krijgt steeds meer gestalte. Na de voorbereidende grondwerkzaamheden en funderingswerken zal de hoofddraagconstructie in het najaar klaar zijn. Gekozen is voor civieltechnisch bouwmateriaal dat lokaal voorhanden is en dat daarna hergebruikt kan worden.

Geometrische patronen uit Arabische cultuur

Ruwbouw is daarbij afbouw; de gebruikte damwanden en stempelramen doen naast draagconstructie, ook meteen dienst als gevel en plafond. Deze aanpak beperkt de ecologische voetafdruk van het paviljoen tot een minimum. Het interieur voegt er tactiliteit en verfijning aan toe, geïnspireerd op het patroon van het Nederlandse landschap en de geometrische patronen uit de Arabische cultuur.

Klimaatsysteem

Het paviljoen is ontworpen als een tijdelijk klimaatsysteem. Bezoekers kunnen er de onderlinge verbinding tussen innovatieve Nederlandse oplossingen voor water, energie en voedselvraagstukken ervaren.

Nederlandse innovaties met elkaar verbinden

V8 Architects: “We zijn in staat geweest om allerlei Nederlandse innovaties in het paviljoen met elkaar te verbinden. Net als de techniek een samenhangend geheel is, is de samenwerking dat ook. Dat is ook meteen de kracht van het paviljoen”. Het oogsten van water uit de woestijnlucht in Dubai door kunstenaar en uitvinder Ap Verheggen is één van de oplossingen die te ervaren zal zijn.

Dubai EXPO 2020

Tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 vindt de 35e universele wereldtentoonstelling plaats in Dubai. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 170 deelnemende landen ideeën, innovaties en technologieën.  www.dutchdubai.com

Beeld: V8 Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.