Bouw Onderwijs-en Cultuurcentrum Den Haag

Nieuws

Bouw Onderwijs-en Cultuurcentrum Den Haag

Door: Petra Starink | 22-06-2017

In het hart van het centrum van Den haag is de bouw gestart van het Onderwijs-en Cultuurcentrum. Het nieuwe gebouw ontworpen door Jo Coenen en Patrick Franzen telt 4 zalen, onderwijsfaciliteiten, publieken ruimten en een Stadskantine. Vanaf 2020 huizen hier 4 culturele instellingen, het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum.

Spuikwartier

De buitenruimte rond het gebouw en de verdere gebiedsontwikkeling in het Spuikwartier wordt dit najaar nader ontworpen. Het Spuikwartier krijgt komende jaren, naast het cultuurgebouw, een gevarieerd aanbod aan woningen, horeca, een hotel en winkelruimte. De buitenruimte rond de gebouwen wordt samen met de stad vorm gegeven.

De directeuren van de 4 instellingen zijn blij dat de bouw nu echt begint: “Dit is echt een mijlpaal. Samen met de gemeente en Cadanz hebben wij hard gewerkt aan een ontwerp, dat optimaal past bij ons gezamenlijke doel: een nationaal en internationaal excellent centrum voor muziek en dans, dat tegelijkertijd een podium is van en voor de stad. Bouwcombinatie Cadanz, bestaande uit VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het cultuurgebouw.

Ontwerpfase

Piet van Hoeven van Cadanz: “Tijdens de ontwerpfase is met alle betrokken partijen de uitvraag vertaald in een ontwerp. We starten met dezelfde gedrevenheid aan het uitvoeringstraject om te komen tot een inspirerende, culturele ontmoetingsplaats waar door enthousiasme en passie grootse stappen gezet gaan worden. De eerste stap is gezet met het behalen van het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat, dat aangeeft dat de duurzaamheidsambities in het ontwerp zijn vastgelegd.”

De bouwcombinatie richt zich de komende tijd hoofdzakelijk op de fundering van het gebouw. Vanaf eind 2017 verplaatsen de werkzaamheden zich meer naar bovengronds en worden de contouren van het gebouw gaandeweg zichtbaar. In 2020 opent het nieuwe cultuurgebouw zijn deuren.

Foto’s: Gemeente Den Haag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.