Bouw parkeergarage Mesdag hervat

Bouw parkeergarage Mesdag hervat

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-01-2008

De bouw van de ondergrondse parkeergarage naast Panorama Mesdag mag doorgaan. Dit heeft de gemeente Den Haag vernomen van de voorzieningenrechter. Vorige week donderdag toetste de rechter de vergunningvoorwaarden en veiligheidseisen. Uit het besluit van de rechter blijkt dat de bouw van de parkeergarage binnen de gestelde veiligheidsnormen blijft.

Om schade aan het historische Panorama Mesdag te voorkomen, heeft de gemeente Den Haag destijds de bouwvergunning voor de ondergrondse parkeergarage onder zeer strenge voorwaarden verleend. Onderdeel hiervan is dat de werkzaamheden continu zorgvuldig worden gemonitord op bewegingen in het gebouw. Deze strenge voorwaarden blijven tijdens het verdere bouwproces van kracht.

Daarnaast gaf de gemeente Den Haag begin december een onafhankelijke deskundige van de Technische Universiteit Delft opdracht om een second opinion uit te voeren. De second opinion moet antwoord geven op de vraag of de randvoorwaarden die de gemeente in de bouwvergunning heeft gesteld voldoende zijn om schade aan het monument Panorama Mesdag te voorkomen. De gemeente verwacht de resultaten van de second opinion begin februari. Indien nodig zullen aanvullende maatregelen worden genomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.