Bouw Stadskantoor Den Haag begint in 2008

Bouw Stadskantoor Den Haag begint in 2008

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-10-2007

Op de hoek van de Leyweg en de Coevordenstraat in Den Haag, zal komend voorjaar de bouw starten van het nieuwe gemeentelijke Stadskantoor.
Om dit mogelijk te maken wordt het oude, leegstaande schoolgebouw van de voormalige MTS gesloopt. De eerste voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn begonnen. De sloop zal naar verwachting aan het eind van dit jaar zijn afgerond.

Nieuw Stadskantoor
Als de sloopwerkzaamheden eind van dit jaar zijn afgerond, kan in het voorjaar 2008 de bouw van het nieuwe Stadskantoor van start. Het Stadskantoor Leyweg, een markant gebouw van 17 verdiepingen naar een ontwerp van Rudy Uytenhaak, moet onderdak bieden aan het Stadsdeelkantoor Escamp, een grote bibliotheek, de GGD en 46 appartementen.

Het Stadskantoor Leyweg krijgt net als het Haagse stadhuis aan het Spui een atrium. Op de begane grond komt een driehoekig informatieplein met de gemeentelijke balies, het publieksinformatie-centrum van de GGD en de bibliotheek. Op de eerste verdieping, centraal in de ruimte, komt de trouwzaal.

Tot en met de 9e verdieping bestaat het gebouw behalve uit publieksfuncties vooral uit kantoorruimte, waarbij plek is voor ongeveer 950 medewerkers. Boven de kantoorverdiepingen komen in totaal 46 appartementen. In de garage zijn ongeveer 180 parkeerplekken.

Vernieuwingsoperatie
Met de komst van het Stadskantoor en de aanvullende publieksvoorzieningen groeit winkelcentrum De Leyweg uit tot hét voorzieningengebied voor stadsdeel Escamp. Volgens wethouder Marnix Norder van Bouwen en Wonen zal dit tweede Stadhuis symbool staan voor de grootschalige vernieuwingsoperatie in Den Haag Zuidwest.

Wethouder Norder: “Het nieuwe Stadskantoor zal een aanjager voor het gebied zijn, een baken in de omgeving, mooi en functioneel. Bovendien slaan we met het nieuwe kantoor een brug tussen Wateringse Veld en de stad.” Het Stadskantoor Leyweg moet in 2010 klaar zijn.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.