Bouw Stadskwartier Nieuwegein van start

Bouw Stadskwartier Nieuwegein van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-06-2009

Deze week gaat de bouw van start van het Stadskwartier in het centrum van Nieuwegein. Verantwoordelijk architect voor de eerste fase is Pi de Bruijn van Architekten Cie. uit Amsterdam. Het concept van het Stadskwartier is van T+T Design uit Gouda.

Het Stadskwartier moet één van de grootste binnenstedelijke projecten in Nederland worden.

Herontwikkeling
Het huidige winkelhart van Nieuwegein, Cityplaza, bestaat uit 28.000 m2 winkels en horeca. Het winkeloppervlak wordt verdubbeld naar 56.000 m2. Van de bestaande winkelruimte wordt 7.000 m2 herontwikkeld, waardoor in totaal 35.000 m2 nieuw winkelgebied gecreërd wordt. Ook worden in de binnenstad 198 huur- en koopappartementen ontwikkeld.

Eerste fase
De eerste fase Stadskwartier bestaat uit een blok met 17.000 m2 winkelruimte en 163 appartementen. Oplevering wordt in 2011 verwacht. De tweede fase met de overige winkelruimte en woningen zal in een bouwstroom volgen op de eerste fase.

De gemeente Nieuwegein realiseert in dit gebied een nieuw Stadshuis met publieke functies als een bibliotheek, een maatschappelijk centrum, UWV Werkbedrijf, een wereldwinke en verder 3.000 m2 winkels.

In april 2009 is het Stadshuis in aanbouw gegaan. Ook realiseert de gemeente een nieuw theater en1200 ondergrondse parkeerplaatsen.

Het Stadshuis van de Deense architect Kim Herforth NielsenHet Stadshuis van de Deense architect Kim Herforth Nielsen

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.