Bouw van Nieuw Kralingen is begonnen

Actualiteiten, Nieuws

Bouw van Nieuw Kralingen is begonnen

Door: Marjolein de Wit - Blok | 11-01-2022

De eerste paal van nieuwbouwwijk Nieuw Kralingen is geslagen. In het gebied tussen Nieuw-Crooswijk en het Kralingse Bos komen in totaal achthonderd woningen. In de samenwerking tussen het ontwikkelteam, stedenbouwkundige Adriaan Geuze en vier architectenbureaus ontstaat deze luxe wijk met een grote diversiteit aan woningtypes.

Hans van der Heijden, Braaksma en Roos architecten, INBO en V8 Architects zijn de architecten die geselecteerd zijn om te werken aan dit nieuwe stuk Rotterdam. De 800 te realiseren woningen zijn geïnspireerd op de modernistische panden in het oude Kralingen. Daarbij wordt de nieuwe wijk divers. Onder meer door in één straat verschillende ontwerpstijlen terug te laten komen. Door 5 tot 7 woningen van dezelfde architect naast elkaar te plaatsen, ontstaat een zeer gevarieerd straatbeeld.

Wethouder Bas Kurvers (VVD, Wonen) heeft de bouw van de eerste 173 woningen afgetrapt. Hij noemt de nieuwbouwwijk perfect voor gezinnen. “Het is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een ruime woning en voor kinderen is er genoeg ruimte om buiten in het groen te spelen.’’

Woningaanbod

De keuze uit verschillende typen woningen is groot. Feitelijk is alles tussen het topsegment en sociale huur vertegenwoordigd. Van de eerste 173 woningen zijn er tachtig bestemd voor sociale huur. Veertig huizen komen in het middensegment, tien voor de vrije sector en de resterende 43 woningen worden in verschillende typen gebouwd.

De sociale huurwoningen komen in het noordwestelijke deel van de wijk en worden gerealiseerd voor Woonstad. Ook wordt er binnenkort gestart met de bouw van appartementen, bestemd voor de middenhuur. Om pal aan het Kralingse Bos te kunnen wonen, wordt de Bosdreef een stuk verlegd in noordwestelijke richting. De huizen hiermee op het oude bedrijventerrein, waar nu onder andere het Veilingterrein is te vinden.

Aannemer Heijmans en ERA Contour zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van Nieuw Kralingen. Ze vormen samen de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.