Bouw WikiHouse De Stripmaker van start

Bouw WikiHouse De Stripmaker van start

Nieuws
Door: Petra Starink | 31-08-2020

De bouw van woonwijk WikiHouse De Stripmaker in Almere Buiten is in volle gang. De komende tijd zullen er 13 WikiHouses verrijzen. De eigenaren bouwen zelf hun huis. Er zijn nog kavels beschikbaar. Over een jaar moet de hele woonwijk af zijn.

Zelfbouwpakket

Het WikiHouse is een zelfbouwpakket. Een computergestuurde zaag freest houten plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Samen vormen ze het bouwpakket voor het casco van de woning. Voor iedere woning bezorgt de zagerij het bouwpakket.

Onderdelen vormen het casco

In de grote loods op het bouwterrein zetten de zelfbouwers de onderdelen zelf in elkaar. De zelfbouwers werken al een tijd samen en helpen elkaar bij het ontwerpen, passen en meten. Ook het regelen van de financiering en de gezamenlijke inkoop van materialen bespreken ze met elkaar.

Bouw WikiHouse De Stripmaker van start

Europees onderzoeksproject

WikiHouse De Stripmaker doet mee aan een Europees onderzoeksproject waarbij innovatieve woningen worden gemonitord op energieverbruik. De zelfbouwers worden gestimuleerd om zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken, dus het gebruik van duurzame of circulaire bouwmaterialen, de woning zo goed mogelijk isoleren en het huis (bijna) energieneutraal maken.

Wikihouse de Stripmaker is een experiment van Woningbouwatelier en is het eerste project ter wereld waarbij op zo’n grote schaal WikiHouse-woningen gelijktijdig worden gebouwd.

Eerste WikiHouse in 2018

Het eerste WikiHouse in Nederland werd in 2018 gebouwd in Almere Poort. Dit was een pilotwoning. Nu wordt er een echte woonwijk gebouwd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.