Bouwbedrijf print 10 huizen in een dag

Bouwbedrijf print 10 huizen in een dag

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-05-2014

Het Chinese bouwbedrijf WinSun Decoration bouwt met behulp van een 3D- printer 10 huizen per dag. De huisjes zijn klein en simpel. De muren bestaan uit lagen van beton die gerecycled bouwafval bevatten. Een woning met een vloeroppervlak van 200 vierkante meter wordt gebouwd voor ongeveer 3.500 euro.

AutoCAD Architecture

Het heeft de Chinezen 12 jaar en 2,3 miljoen euro gekost om een 3D-printer te ontwikkelen met een lengte van 150 meter. Grote 3D-printers worden al langer gebruikt om vliegtuigonderdelen en prototypes te maken, maar nooit eerder werden er huizen mee geprint. Het bedrijf heeft 77 patenten op de apparaten. WinSun gebruikte de ontwerp software AutoCAD Architecture om het gebouw te ontwerpen. De uitvinders van de 3D-printer rekenden ook uit waar elektriciteitsaansluitingen, ramen en isolatiemateriaal moesten komen om het huis later te kunnen afmaken. Het bedrijf wil in de toekomst honderd fabrieken op gaan zetten, om op deze manier het printen van goedkope huizen verder uit te breiden.

Het kantoor van WinSun komt ook uit de printer. De muren van het kantoor zijn gemaakt met behulp van 3D-printers. De oppervlakte van het kantoor is iets groter dan de geprinte huizen: 10.000 vierkante meter. Het kostte WinSun een maand om met vier printers alle muren af te krijgen.

Bron: Britse Internationale Business Times
Foto: WinSun Decorations Design

Bekijk hier de video 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.