BouwBeurs 2023: Wat valt er dinsdag te zien en te beleven?

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

BouwBeurs 2023: Wat valt er dinsdag te zien en te beleven?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-02-2023

De beer is los! De eerste BouwBeurs van 2023 opende vandaag haar deuren. Naast zes beurshallen vol exposanten uit de gehele bouwsector kent de BouwBeurs een uitgebreid programma boordevol interessante kennissessies en activiteiten. Benieuwd naar wat er allemaal te zien en te beleven valt? Hieronder een selectie van activiteiten en kennissessies op dinsdag 7 februari die de moeite meer dan waard zijn!

Nieuws Café

11:30-12:00 – De innovatie: Robots op de bouwplaats
Een robot die op basis van ingeladen gegevens gaten kan boren en ankers kan aanbrengen in wanden, plafonds en vloeren. De BauBot van Fischer kan het. Hij is te zien op de BouwBeurs en heeft komend jaar zijn eerste klus in Nederland. Technical Manager Jan Popma van Fischer vertelt in het Nieuws Café over deze en andere innovaties. Als het over digitalisering en robotisering gaat, staan we volgens hem aan het begin van een transitie.

13:00-13:30 – De innovatie: De impact van Augmented Reality, de Hololens en Spot de scanrobot op de bouwplaats
Construsoft is als internationale reseller van het Amerikaanse techbedrijf Trimble met de Trimble Connect AR-app genomineerd voor een BouwBeurs Award. Productmanager Eelco van Es schuift aan in het Bouwbeurs Nieuws Café om te praten over de nieuwste digitale hoogstandjes die de samenwerking in de bouw moeten bevorderen. Naast Augmented Reality komen de Hololens en Spot de scanrobot ter sprake. Hoe kunnen deze innovaties op de bouwplaats ingezet worden, en welke volgen er nog meer in de nabije toekomst?

Tech Forum

11:00-11:30 – De binnenwarmtepomp: verwarmen en ventileren zonder buitenunit
In een half uurtje praten Richard Vermeeren en Leon de Groot van Inventum Technologies je bij over de binnenwarmtepomp. Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis. Ideaal voor als je geen buitenunit kwijt kan of wil.

14:15-14:45 – Projectmatig verduurzamen; hybride is goed, gasloos is beter
Woningcorporaties en vastgoedbeheerders staan voor de uitdaging om hun bezit versneld te verduurzamen. Stephan Stoffer van Trans-id (samen met Itho Daalderop en Klimaatgarant onderdeel van de Climate for Life groep) neemt u mee in bewezen oplossingen die bij verschillende woningcorporaties worden toegepast en licht deze graag toe. Bent u bezig met projectmatige verduurzaming? Dan is deze lezing interessant voor u!

Cirkel Theater

13:15-13:45 – Natuurinclusief ontwerpen en bouwen
Een nieuwbouwwijk ontwikkelen met dak- en geveltuinen; daar is de wijk Haagse Hendrik, gerealiseerd door Heembouw, een sprekend voorbeeld van. Als we willen dat gebouwen minder of geen CO2 uitstoten, en dat nieuwbouw of renovatie niet langer ten koste gaat van de natuur, dan moet natuurinclusief bouwen de norm worden. Aan de hand van meerdere projecten laat Sempergreen zien hoe dit mogelijk is. Zoals een 92 meter hoge woontoren in Frankfurt, de Galaxy Tower in Utrecht, en het circulaire woningbouwconcept met hellende groendaken in Vlaardingen van Dura Vermeer. Sempergreen neemt je graag mee in de verschillende groene toepassingen om leven in de stad te bevorderen.

14:00-14:30 – Circulair slopen, gebeurt dat echt?
Iedereen roept dat er circulair gewerkt wordt. Het staat in beleid van overheden en (sloop)aannemers beloven veel. Hoe ga je na dat een sloopaannemer nakomt wat hij belooft?

Erik Hoven vertelt in deze sessie hoe gecertificeerde sloopaannemers de stap maken naar circulariteit en hoe dat in samenwerking met de opdrachtgever tot stand komt. Hij gaat daarbij in op de Verificatieregeling circulair sloopproject.

Bekijk het volledige programma hier.

De WP innovatieroute

Tijdens BouwBeurs 2023 organiseert Vakblad Warmtepompen dagelijks de WP Innovatieroute. De rondleiding bestaat uit vijf presentaties (ca 20 minuten per standhouder), gegeven door experts die je alles vertellen over de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaattechnologie. Ben jij werkzaam als technisch bouwprofessional? Dan biedt de WP Innovatieroute je veel nieuwe informatie! Elke route bestaat uit maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan hier.

Natuurinclusief Bouwen Paviljoen

Nieuw dit jaar op BouwBeurs 2023 is daarom het Natuurinclusief bouwen paviljoen. Natuurinclusief bouwen is een duurzame manier van bouwen waar lokale biodiversiteit en natuurwaarden centraal staan. Kom tijdens je beursbezoek naar het paviljoen en leer alles over deze groene manier van bouwen! Voor een volledig overzicht van de activiteiten, check de website van de BouwBeurs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.