BouwBeurs 2023: Wat valt er donderdag te zien en te beleven?

Actualiteiten, Nieuws

BouwBeurs 2023: Wat valt er donderdag te zien en te beleven?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-02-2023

BouwBeurs 2023 is inmiddels in volle gang. Naast zes beurshallen vol exposanten uit de gehele bouwsector kent de BouwBeurs een uitgebreid programma boordevol interessante kennissessies en activiteiten. Benieuwd naar wat er allemaal te zien en te beleven valt? Hieronder een selectie van activiteiten en kennissessies op donderdag 9 februari die de moeite meer dan waard zijn!

Nieuws Café

11:30-12:00 – De innovatie: Prefabmaat
Veel moeten doen in weinig tijd, op een manier die vaak behoorlijk zwaar is. Het is typerend voor de bouw, maar volgens Joris Roelink niet per se meer nodig. Hij introduceert Prefabmaat.com, waar je online prefab dakkapellen en HSB-wand(en) op maat kunt bestellen.

13:00-13:30 – De bouwplaats: Van BENG naar ENG
Nog dikker isoleren? Beter glas? Een lagere qv;10? Harm Valk, adviseur Nieman RI en voorzitter van Projectgroep NTA (NEN), die NTA 8800 beheert, over verdere stappen naar energieneutraal bouwen en wat dat betekent voor de bouwpraktijk

Tech Forum

11:45-12:15 – Grip op processen in de bouw
Zonder een degelijk IT-landschap een organisatie runnen is niet meer van deze tijd. Digitalisering gaat steeds verder en dat komt niet alleen door steeds verder gaande nieuwe ontwikkelingen, maar ook door toenemende eisen en wensen binnen de samenleving.

Als dé softwarepartner voor de bouw, GWW en installatietechniek neemt 4PS u graag mee in slimme softwareoplossingen die bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laat 4PS u zien hoe de nieuwste Microsoft-technologieën in bijvoorbeeld Microsoft Dynamics Business Central en het Power Platform u helpen bij verdere digitalisering.

15:30-15:30 – Spoedcursus Houtbouw: Industrieel bouwen met hout
De toekomst van de bouw heet… hout. Biobased materialen zullen een steeds grotere rol gaan spelen in het gebouw van de toekomst vanwege bekende thema’s als circulariteit en klimaat. Deze spoedcursus is op zijn plaats, want houtbouw gaat niet vanzelf. Kiezen voor natuurlijke materialen vraagt namelijk kennis en kunde van zowel opdrachtgevers als bouwers. Het productieproces ziet er ook heel anders uit. Het bouwen gebeurt namelijk niet zozeer op de bouwplaats, maar vooral in de fabriek!

Cirkel Theater

12:30-13:00 – Zonne-energie en esthetiek: de wereld van BIPV
Nederland is koploper op het gebied van Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV), ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. Dit houdt in dat duurzame opwekking van energie op een slimme manier gecombineerd wordt met bouwfuncties. Hierdoor draagt het bij aan de wens naar duurzame energieopwekking met behoud van esthetiek. Ruud Derks neemt je in zijn presentatie mee in de wereld van BIPV en de verschillende toepassingen ervan.

15:45-16:15 – De rol van bouwkeramiek in de circulaire economie
Bouwt u al circulair met keramische producten? Met een rijk verleden van het gebruik van keramiek in de bouw, is ook een circulaire toekomst bijna niet voor te stellen zonder keramische producten door hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Er zijn echter grote stappen nodig in de terugwinning van materialen en het uitbannen van fossiele brandstoffen voordat de sector met recht circulair kan worden genoemd. Meer en meer grootschalige samenwerking in de sector, in de keten en daarbuiten biedt daarvoor de sleutel. De vraag die we elkaar moeten stellen is dus niet “is keramiek circulair?” maar “hoe maken we keramiek circulair?”.

Tijdens deze sessie wordt besproken welke rol producenten, overheden, architecten, projectontwikkelaars, opdrachtgevers, en slopers/oogsters hebben in de transitie naar de circulaire economie voor de keramische industrie.

Bekijk het volledige programma hier.

Veiligheidsplein

In de bouw komt veiligheid op de eerste plaats. Regelgeving, maar vooral ook een ruime keuze aan middelen zoals kleding en opleidingen die een veilige werkplek waarborgen, moeten er samen voor zorgen dat de bouw steeds veiliger wordt. Samen met Volandis organiseert de BouwBeurs het Veiligheidsplein. Volandis organiseert ook een aantal interessante kennissessies.

Duurzaamheidsroute

Op zoek naar exposanten die een heldere focus hebben op duurzaamheid? Tijdens BouwBeurs 2023 kun je de duurzaamheidsroute over de beursvloer volgen aan de hand van het routelogo op de stand en in de app. Zie de website van de Bouwbeurs voor meer informatie.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten, check de website van de BouwBeurs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.