BouwBeurs 2023: Wat valt er woensdag te zien en te beleven?

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

BouwBeurs 2023: Wat valt er woensdag te zien en te beleven?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-02-2023

Nieuws Café

11:30-12:00 – De innovatie: mineraal gevelpaneel met de looks van baksteen
Miljoenen bestaande woningen in Nederland moeten van het gas af en dat betekent onder meer dat veel gevels na-isolatie behoeven. Met het minerale gevelpaneel van INpakt Gevelsystemen kan relatief snel en makkelijk een nieuwe gevelbekleding op de gewenste isolatie worden aangebracht. Een oplossing voor na-isolatie met de looks van baksteen.

14:00-14:30 – De koploper: Willy Smit over toekomstgericht bouwen
Biobased bouwen, houtbouw, hergebruik van materialen, prefab en modulair bouwen, digitalisering: om te snappen hoe dat moet, moet je het als bouwbedrijf zelf dóén. Dat is de overtuiging van Willy Smit, algemeen directeur van de WAM&VanDuren Bouwgroep. “Dan loop je tegen de mogelijkheden en onmogelijkheden aan en zie je ook of alle transities bij elkaar komen. Hiermee bezig zijn, is onderdeel van het toekomstbestendig maken van ons bouwbedrijf.” Kortom: een echte koploper.

Tech Forum

13:15-13:45 – Duurzaam renoveren
Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Ver-van-je-bed-show? Integendeel! Energiebesparing lijkt belangrijker dan ooit, maar het akkoord gaat om meer dan alleen CO2-reductie. Gasloos wonen is de standaard en de thema’s duurzaamheid en leefbaarheid hebben de toekomst. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen? Zehnder helpt je op weg!

15:00-15:30 – OpenSpace: de Google Street View voor de bouw
Snel bouwplaats en voortgang in beeld brengen voor jouw collega’s of opdrachtgever? Wil je overal en altijd compleet inzicht in de status van een project? Met OpenSpace heb je altijd en overal inzicht in voortgang met foto’s, plattegronden, notities en koppelingen met bijvoorbeeld BIM. Zo bouw je sneller, beter en transparanter. OpenSpace’s missie is om nieuwe niveaus van transparantie in de bouw te brengen.

Cirkel Theater

11:30-12:00 – Parametrisch gebouwen transformeren
Massa maatwerk is het principe waarmee Eldin Fajkovic het parametrische Respace bouwsysteem ontwikkelde, waarmee ieder mogelijk gebouw op maat getransformeerd kan worden. In deze sessie gaat Eldin in op de kansen die het circulair ontwerpen en transformeren van de voorraad leegstaand vastgoed heeft. Hij gaat in op verschillende niveaus van circulariteit, geïndustrialiseerde houtbouw en de digitale productieketen die hieraan gekoppeld is. Daardoor kunnen leegstaande kerken, industriële hallen, kantoorgebouwen en ander vastgoed duurzaam, betaalbaar en snel getransformeerd worden. Eldin’s visie komt voort uit het principe van losmaakbaarheid, waarin er voortdurend geanticipeerd kan worden op de veranderende behoeften in de samenleving.

13:15-13:45 – Feit of Fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren
Volgens verzekeringsmaatschappijen vormen zonnestroomdaken met kunststof-isolatie een vergroot brandrisico. Er is daarom zelfs een meldpunt Onverzekerbaar Zon-op-Dak geopend. Iedereen die problemen ondervindt bij het verzekeren van zonnepanelen op daken kan daar een melding doen. Maar is er eigenlijk wel sprake van een groter brandrisico? In deze sessie deelt een expert de nieuwste inzichten over brandveilige daken met PV-panelen. Ook hoort u van een assurantiemakelaar hoe ieder dak, ongeacht het gebruikte isolatiemateriaal, is te verzekeren.

Bekijk het volledige programma hier.

Start-Up straat

Of het nu gaat om software die slim bijhoudt waar op de bouwplaats gewerkt wordt, een plek waar je je bouwwensen aangeeft en je bestelling prefab binnen een paar dagen geleverd worden, of een leverancier van zonwering speciaal voor lichtkoepels, of een specialist in bouwaansluitingen… Je vindt ze in de Start-up straat.

Tegelplein

Ben je actief in de tegelbranche?  Dan is een bezoek aan het Tegelplein onvermijdelijk. Ontmoet vakgenoten. Onder genot van een bak koffie en croissantje, praat je over de ontwikkelingen in de branche en volg je alle demonstraties van de deelnemers aan het Tegelplein. Hoor en zie alles van de innovatieve oplossingen van Ardex, Lithofin, Rako, Rubi, Schlüter Systems en wedi.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten, check de website van de BouwBeurs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.