Bouwen aan reizende nederzetting

Bouwen aan reizende nederzetting

Nieuws
Door: Petra Starink | 20-07-2011

Vanaf zaterdag 3 september beleeft Tilburg de eerste editie van het Huttenfestival de Vlek. Tijdens dit bijzondere evenement bouwt een groep kunstenaars, ontwerpers en architecten een week lang hutten en doe- het- zelf architectuur in de Spoorzone in Tilburg.

 

Bijzondere bouwwerken

Zij bouwen de kern van het tijdelijke dorp. Daaromheen leven andere professionele bouwers zich uit met hutten en bijzondere bouwwerken. Bezoekers kunnen kijken, ruiken, proeven en ook meebouwen. Het Huttenfestival de Vlek wil een conditieloos oord van gastvrijheid en verbeelding zijn.  De volgende creatieven hebben een schets ontworpen voor een hut: Onix Architecten Groningen, Studio Boot Den Bosch, Detours in Denemarken, La Bolleur Eindhoven, Observatorium Rotterdam, Frank Havermans Heeswijk, Piet Hein Eek Eindhoven, Hilberink Bosch Architecten Berlicum en
 2012 Architecten Rotterdam.

Vakmanschap

Met alle andere professionele deelnemers en bezoekers laten zij zo een bijzonder dorp in de stad verrijzen en maken zij samen een Vlek. Zo noemden men vroeger een (tijdelijke) nederzetting die speciale rechten kreeg. Voor de bouw werden materialen gebruikt die voorhanden waren. De vorm van de nederzetting werd mede bepaald door de omgeving. Dit principe inspireerde een aantal mensen tot het idee voor Huttenfestival ‘De Vlek’.

In die Vlek gaan deelnemers en bezoekers een week lang genieten van de geuren en geluiden van vakmanschap. De vlek wordt een heus dorp met o.a. een dorpsplein, een theater, fabriek, café/restaurant, speelplaats en een grote vuurplaats.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.