Bouwen en ontwerpen met heidewol

Bouwen en ontwerpen met heidewol

Exposities, Nieuws
Door: Petra Starink | 10-03-2015

House of Design organiseert het symposium ‘bouwen met heidewol’. Het symposium is bedoeld ter versterking van kennisontwikkeling. Met een tentoonstelling, waardeketengesprek en lezingen kan het publiek kennis maken met deze wol en zijn geschiedenis.

Wol is warm, veerkrachtig en bijzonder stevig. Deze eigenschappen maken de wol geschikt voor toepassingen in textiel en de mode-industrie. Diverse ontwerpers hebben al bewezen dat het werken met wol goed toepasbaar is.

De jonge ontwerper Melle Koot gebruikte voor zijn kudde stoelen ‘Flock of Chairs’ schapevachten. De schapenvachten voor deze collectie stoelen zijn afkomstig van de kudde Drentse heideschapen op het Balloërveld van de herders van Balloo. De wol bestaat uit een veelzijdigheid aan kleuren en structuren.

José de Bruin ontwerpt wollen sieraden en Gerard de Hoop experimenteert momenteel met de toepassing van de gebreide wol in zitobjecten. Deze ontwerpen zijn te zien op de tentoonstelling in het weekend van 14 en 15 maart 2015.

Naast de tentoonstelling is er een programma rondom wol waarin partijen van elke schakel uit de keten worden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over het materiaal. Ook op het programma staat een lezing van Han Brezet, hoogleraar bij de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft over de kracht van de creatieve industrie.

Het wolsymposium vindt plaats op 14 & 15 maart 2015 in de Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14, Groningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.