Bouwfonds en MAB partners van NAi

Bouwfonds en MAB partners van NAi

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2008

MAB Development, Bouwfonds Ontwikkeling en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) zijn een samenwerking aangegaan. Bouwfonds en MAB zijn hiermee één van de partners van het NAi geworden. De drie partijen gaan inhoudelijk samenwerken op het gebied van de kwaliteit van de openbare ruimte in binnensteden.

Cees van Boven, directeur MAB Development, Ries Jelier, directeur Bouwfonds Ontwikkeling, en Ole Bouman, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, tekenen de samenwerkingsovereenkomst. Het eerste grote project waarin wordt samengewerkt is de manifestatie ‘Maak ons land, werkplaats voor de ruimtelijke inrichting van Nederland’.

Als partner in de manifestatie onderschrijft MAB//Bouwfonds het belang om de toekomst van de ruimtelijke inrichting van Nederland opnieuw te agenderen. De manifestatie in het NAi zet burgers, marktpartijen, belangenorganisaties, overheid en ontwerpers aan om met elkaar over de toekomst van ons land in debat te gaan en individueel of in gezamenlijkheid met daadkrachtige oplossingen te komen.

Nieuwe impulsen
Het streven naar een heldere en integrale visie voor de toekomst van Nederland verbindt MAB/Bouwfonds en NAi in hun activiteiten. Ries Jelier: “Voor Bouwfonds Ontwikkeling als ‘maker’ van toekomstig Nederland is dit een logische en inspirerende samenwerking.” Cees van Boven: “’Defining the urban landscape’ is het motto van MAB Development. Met het NAi delen we de passie en ambitie om in ons land en in onze steden aantrekkelijke plekken te maken. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Ervaringen uit het verleden en van elders zijn daarbij van belang.”

Ole Bouman: “MAB/Bouwfonds en het NAi hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse betrokkenheid bij de grote ruimtelijke opgaven van vandaag; juist in die opgave kunnen nieuwe impulsen voor architectonische kwaliteit gevonden worden. Met het nu ingetreden partnerschap ondersteunt MAB/Bouwfonds het NAi als onafhankelijk platform.”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.