Bouwhuis wil stadsarchitect Apeldoorn

Bouwhuis wil stadsarchitect Apeldoorn

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-03-2009

De Stichting Bouwhuis wil dat de gemeente op korte termijn een stadsarchitect benoemt die als onafhankelijke deskundige de architectuur en inrichting van de openbare ruimte op een hoog peil helpt houden.

Het centrum voor architectuur vindt een dergelijke functionaris noodzakelijk door de leegloop op het stadhuis. Met het vertrek van Albert Fien als hoofd van de afdeling stedenbouw vertrekt volgens Bouwhuis de laatste stedenbouwkundige van de gemeente die nog de kennis en het overzicht heeft van de Apeldoornse stedelijke ontwikkeling van de afgelopen jaren, aldus Bouwhuis.

Aanjager
Een stadsarchitect zou als onafhankelijke deskundige het niveau van de inrichting en opzet van wijken (de stedenbouw) en de architectuur van gebouwen moeten voortzetten en verder uitbouwen. ,,Een stad als Apeldoorn heeft voor de vormgeving van de stad een aanjager en inspirator nodig”, zegt Bouwhuis.

Belang toekomst
De gemeente laat desgevraagd weten het belang van de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit voor de stad Apeldoorn te onderschrijven. ,,Albert Fien heeft daar de afgelopen jaren dan ook een belangrijke bijdrage aan geleverd, maar ook hij heeft er recht op om zijn werkzame leven een keer te beĆ«indigen. Juist vanwege het belang voor de toekomst van de stedelijke ontwikkelingen, betrachten we zorgvuldigheid bij zijn opvolging”, aldus een woordvoerder.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.