Bouwkavels Delft zoeken ontwikkelaars

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Bouwkavels Delft zoeken ontwikkelaars

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-02-2023

Voor twee bouwkavels in het zuiden van Nieuw Delft is de gemeente Delft op zoek naar ontwikkelaars. De kavels bieden ruimte voor woningen en voorzieningen voor de buurt. Ontwikkelaars en architecten met een goed idee kunnen zich nu melden.

De twee kavels – veld 6.4 en 6.7 – maken allebei deel uit van veld 6 in Nieuw Delft. Dit bouwveld ligt tussen het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht, ten zuiden van de Ireneboulevard.

Frank van Vliet is wethouder Nieuw Delft en geeft aan: “Deze kavels zijn twee van de laatste plekken in Nieuw Delft waar nog geen concrete plannen voor zijn. Het is echt een fantastische locatie, dus wij kijken uit naar prikkelende ideeën voor woonconcepten op deze plek, met ook mooie voorzieningen voor de buurt.” 

Woonconcept ouderen

De gemeente zoekt voor veld 6.4 een ontwikkelaar die een woonconcept voor ouderen kan ontwikkelen, met commerciële of maatschappelijke voorzieningen op de begane grond. Op de kavel is ruimte voor maximaal 45 woningen en 2.000 m² aan (werk)voorzieningen. Ook moet er een parkeergarage in het gebouw komen voor bewoners van het eigen gebouw en die van de naastgelegen zelfbouwwoningen.

Bijzonder gebouw

Veld 6.7 ligt in het midden van veld 6, tussen het van Leeuwenhoekpark en de Van Steenwijckplaats. Vanwege de centrale ligging aan het park wil de gemeente dat hier een bijzonder gebouw komt dat iets toevoegt voor huidige én nieuwe buurtbewoners. Te denken valt aan een buurtontmoetingsplek, kunst en cultuur, een zorgvoorziening, sport of een combinatie. Op de kavel is ruimte voor ongeveer 15 woningen en 800 m² aan culturele of maatschappelijke functies.

Aanmelden

Beide kavels worden uitgegeven via een openbare verkoopprocedure met voorselectie. De gemeente vraagt geïnteresseerde partijen om een visie op de kavel in te dienen. Per kavel gaan drie partijen door naar de volgende ronde. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via het tenderplatform van Akro Consult: tender.akroconsult.nl.

  • De inschrijfperiode voor veld 6.4 sluit vrijdag 14 april om 12.00 uur.
  • De inschrijfperiode voor veld 6.7 sluit maandag 27 maart om 12.00 uur.

Over Nieuw Delft

Delft bouwt in de voormalige spoorzone aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. Een nieuw stadsdeel van ongeveer 24 hectare, met ruim 1.500 woningen en meer dan 40.000 m² aan stedelijke functies. Kijk voor meer informatie op: www.nieuwdelft.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.