Bouwkunde van Saxion aangepast door recessie

Bouwkunde van Saxion aangepast door recessie

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-06-2009

De opleiding Bouwkunde van Saxion gaat zich aanpassen aan de veranderende omstandigheden in de bouwsector. Door de crisis in de bouw, die naar verwachting nog grotere vormen zal aannemen, worden andere eisen gesteld aan afgestudeerden. Over een aantal jaren zal de hbo’er een sterk veranderde werkomgeving aantreffen, waarop hij of zij goed moet worden voorbereid.

Ook zal de opleiding haar aantrekkelijkheid voor studenten moeten voortzetten door een vernieuwd studieprogramma te bieden.

Niet tevreden
Er wordt daarom bij de academie Ruimtelijke Ordening en Bouw van Saxion een revitaliserings programma doorgevoerd, dat moet leiden tot een opleiding, die tegemoet komt aan de eisen, die de bouwsector in de toekomst stelt.

Enkele kranten, waaronder de Twentsche Courant Tubantia, schrijven dat het onderwijsinstituur al niet tevreden was over de opleiding Bouwkunde.

Nieuwe docenten
De veranderingen, die nodig zijn om studenten goed voor te bereiden op hun beroepstoekomst zullen deels met nieuwe docenten worden doorgevoerd. Juist op dit moment is Saxion in de gelegenheid om competente, praktisch ervaren medewerkers aan te trekken, die hun sporen in de bouwwereld hebben verdiend. Het nieuw samengestelde team, waar aan zij worden toegevoegd, zal het herziene onderwijsprogramma vorm geven.

Met een tiental van de huidige docenten uit het team zullen afspraken worden gemaakt over een vervroegd uittreden of een overstap naar een andere functie binnen of buiten Saxion.

Praktijkachtergrond
De opengevallen plaatsen zullen worden ingenomen door docenten met een recente praktijkachtergrond. Het revitaliseringsprogramma van de financieel gezonde academie leidt niet tot gedwongen ontslagen of banenverlies.

Saxion zegt goede ervaringen te hebben met een dergelijk programma. In 2007 werd een soortgelijke verandering doorgevoerd bij een andere academie, die op dit moment succesvol studenten werft en opleidt voor de IT sector.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.