Bouwkundestudenten ontwerpen starterswoning

Bouwkundestudenten ontwerpen starterswoning

Nieuws
Door: Petra Starink | 01-02-2012

In de maanden februari en maart is er in het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) in het kader van de Architecten Estafette een expositie te zien waar ontwerpen van starterswoningen worden getoond. De ontwerpen zijn gemaakt door bouwkundestudenten van de HAN en het ROC.

Aanleiding voor de Architecten Estafette waarin geen regionaal architectenbureau zich presenteert, maar bouwkundestudenten van de HAN en ROC Nijmegen is het 100 jarig jubileum van woningbouwcoöperatie Standvast Wonen. Het project bestaat uit een droomwoning zonder grenzen en en realistische starterswoning die echt gebouwd gaat worden.

De jongeren hebben nagedacht over trends in levensstijl en behoefte van starters over 25 jaar. Vragen als: wat is het effect van de natuur in en rond de woning? Worden mensen nog wel geprikkeld als alles wordt geautomatiseerd? Wat is de invloed van social media op de sfeer in een wijk? Hoe kan de vormgeving van een woning de beleving positief beïnvloeden en stress verlagen? Hieruit is een ontwerp voor een droomwoning ontstaan die geheel is ontworpen vanuit de beleving van de woning. De visie van deze is vervolgens toegepast op een realistisch ontwerp voor een starterswoning voor de toekomst. Beide ontwerpen met toelichting en maquette zijn vanaf 1 februari in het Architectuur Centrum Nijmegen te zien.

De groep jongeren die aan het project hebben gewerkt zijn bouwkunde studenten van de HAN en het ROC: Nikki Mooren, Tom de Wit, Lonneke Mientjes, Joost Walraven en Rick van de Pol. Zij hebben zich verenigd in en projectgroep Archirevo.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.