Bouwkundestudenten ontwerpen Thialf

Bouwkundestudenten ontwerpen Thialf

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-03-2009

Een groep bouwkundestudenten gaat tijdens een 24-uursproject in totaal 15 ontwerpen maken voor het nieuwe Thialf in Heerenveen. De groep bestaat uit 52 studenten van de opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en acht studenten van de Technische Universiteit Delft (TUD).

De zestig studenten komen in actie op woensdagmiddag 18 maart vanaf half drie op een ‘geheime’ locatie in Heerenveen. Het ontwerpen van het nieuwe Thialf staat hierbij centraal. De studenten hebben 24 uur non-stop de tijd om een ontwerp te maken.

Multidisciplinair
De ontwerpwedstrijd 24UP wordt elk jaar georganiseerd door CHEOPS, de studievereniging Bouwkunde van de TU/e. Het is nu de 10e editie van het 24-uursproject 24UP, een multidisciplinaire ontwerpwedstrijd. De deelnemende studenten geven, in teams van vier personen, hun visie op het nieuwe Thialf.

De opdracht omvat het ontwerpen van een dubbeldeksschaatsbaan met evenementencomplex, een mondiaal topschaatspodium waar wereldrecords gebroken moeten worden. De opdracht is tot stand gekomen in overleg met de gemeente Heerenveen, provincie Friesland, Sportstad Heerenveen en het Thialf.

15 ontwerpen
Aan het eind van het etmaal ontwerpen presenteert elke groep de resultaten aan een deskundige jury. De 15 ontwerpen zullen door de betrokken partijen tegen het licht worden gehouden. Ook wordt bekeken of de ontwerpen bruikbaar zijn voor het nieuwe Thialf. De resultaten van het 24UP zullen na afloop tentoongesteld worden op de TU/e-campus.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.