BouwLab Nijmegen

BouwLab Nijmegen

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-03-2016

Aan de Lentse Warande bij de Spiegelwaal naast de Waalbrug staat het BouwLab Nijmegen: een tijdelijk proefveld waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe vormen van wonen, bouwen en ontwerpen. BouwLab Nijmegen is een initiatief van het Architectuurcentrum Nijmegen, Gemeente Nijmegen en Fabrikaat.

Duurzaamheid en flexibiliteit

De laatste jaren is er niet alleen behoefte aan nieuwe manieren van wonen ontstaan, maar willen we ook steeds meer invloed hebben op de inrichting van onze leefomgeving. Bottom-up initiatieven groeien en krijgen meer impact. Duurzaamheid en flexibiliteit zijn daarin belangrijk. BouwLab heeft als doel om een actueel beeld te geven van de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van wonen en leven.

Het nieuwe wonen

De opening van het BouwLab Nijmegen was op 28 maart. De komende 6 maanden laat BouwLab Nijmegen een aantal bijzondere objecten en Tiny Houses zien. Het bijbehorende programma bestaat uit lezingen, exposities en debat, waarbij professionals samen met bezoekers antwoord geven op vragen rondom dit nieuwe wonen. Bezoekers worden uitgenodigd om nieuwe inzichten op te doen en hun ideeën te delen. Het BouwLab is  een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in deze onderwerpen.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van BouwLab Nijmegen.
Beeld: BouwLab Nijmegen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.