Bouwnetwerk ontwerpt twee hangplekken

Bouwnetwerk ontwerpt twee hangplekken

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-07-2009

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum heeft het Bouwnetwerk (BNW) twee jongerenontmoetingsplekken (JOP’s) in de gemeente Deventer ontworpen. De eerste, ‘Skybox’ JOP in het Gooikerspark, werd gisteren geopend. Tegelijkertijd werd het ontwerp van het JOP Oranjekwartier gepresenteerd, dat in september geopend wordt.

BNW heeft de ontwerpen gemaakt in samenwerking met de jongeren en de buurtbewoners van de nieuwbouwwijk Colmschate. BNW werkt bij het project nauw samen met welzijnsorganisatie Raster. Workshops met o.a. de architecten en jongens van 11 tot 18 jaar hebben geresulteerd in een ontwerp van de JOP. De jongeren werkten ook mee bij de bouw van de JOP.

Gooikerspark
De JOP aan het Gooikerspark doet denken aan de skybox in een voetbalstadion, en is ontworpen door Sandra Risseeuw, Carolien Oomes en Ria Smit. Het is iets verhoogd gelegen, zodat er goed zicht is op de voetbalkooi enerzijds, en het nieuwe park aan de andere kant. De overdekte plek is voorzien van zitjes, prullenbakken en beschutting tegen regen en wind.

JOP GooikersparkJOP Gooikerspark


De zitjes zijn verwerkt in een nu nog grijs meubel die de contouren heeft van een skyline, ook een wens van de jongeren. Op het meubel kunnen de jongeren op verschillende hoogtes zitten. Zij zullen binnenkort het grijs opfleuren met graffiti. De kleur rood is door de jongeren zelf gekozen, de afgeronde vorm verwijst naar de het nabijgelegen informatiecentrum.

Oranjekwartier
De JOP Oranjekwartier komt voort uit het wijkvernieuwingsprogramma ‘Keizerslanden vernieuwt’. Architecten Corinne Schrauwen en Trude de Vroomen gaven deze JOP een meer vrouwelijke uitstraling; meiden uit de laatste groepen van de basisschool en de omwonenden hebben aan dit ontwerp meegewerkt.

JOP OranjekwartierJOP Oranjekwartier

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.