Bouwplaats EYE Film instituut open

Bouwplaats EYE Film instituut open

Nieuws
Door: maurice | 25-05-2011

Op zaterdag 28 mei vindt de Dag van de Bouw 2011 plaats. Op deze dag wordt de bouwplaats van het EYE instituut in Amsterdam opengesteld. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects, onder meer bekend van het Porsche Museum in Stuttgart en de FH Campus in Wenen, heeft dit bijzondere, in het oog springende gebouw ontworpen. De aannemer van het gebouw is M.J. de Nijs en Zonen B.V.

Staalconstructie
De dak en gevelbeplating en de puien van het EYE Filminstituut vallen onder de verantwoordelijkheid van Sorba Project bv uit Winterswijk. Zowel het dak als gevel zijn opgebouwd uit een staalconstructie met daarop HSB elementen voorzien van een bitumen dakbedekking. Op deze HSB elementen wordt een onderconstructie gemonteerd: aluminium extrusieprofielen met voorgemonteerde aluminium consoles. Op de consoles worden Alpolic dak en gevelpanelen bevestigd.

In het voorjaar van 2012 betrekt EYE Film Instituut Nederland het spiksplinternieuwe onderkomen in de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord. Het gebouw wordt het centrum van de filmcultuur in Nederland.

De bouwplaats is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.