Bouwwerk Lucy Nomad te koop

Nieuws

Bouwwerk Lucy Nomad te koop

Door: Petra Starink | 18-05-2017

De 3 Lucy’s in het Havenkwartier in Deventer gaan sluiten. Lucy Cube en Lucy Galaxy worden vanaf oktober getransformeerd in creative rooms.  Lucy Nomad zoekt een nieuwe eigenaar en staat te koop op Funda voor €49.000 euro. Lucy in the Sky heeft sinds 2011 een aantal parasiet-bouwwerken laten ontwerpen waar architectuur en beeldende kunst bij elkaar komen en is een project van Albert Dedden, Paul Keizer, Timo Bralts en Guido de Vries.

Lucy Nomad te koop

De Lucy Nomad zijn twee in elkaar geschoven kubussen en een ontwerp van Boris Tellegen en architect Marc Maurer. Het ontwerp is mobiel en is opgebouwd uit twee in elkaar geschoven kubussen van houtskeletbouw met een buitenhuid van gerecycled hout (een vlondervloer afkomstig van Lowlands). De ene kubus staat horizontaal terwijl de ander daar onder 45 graden is ingeschoven. Het schuine dakvlak is voorzien van zonnepanelen en zorgt daarmee voor de energie die de gebruikers  gebruiken. Lucy Nomad is milieu- en energiebewust en flexibel. De houten constructie – die een slaap/woonruimte, pantry en toilet herbergt – is mobiel door plaatsing op een stalen onderstel op poten. Daarmee kan de actieve rol van deze krachtvariant permanent worden ingezet, en altijd op de zon gericht voor maximaal rendement.

Cube en Galaxy

De Lucy Cube ontworpen door Rob Sweere en Muldersvandenberk architecten en Lucy Galaxy ontworpen door SpaceCowboys en Studio Groen+ Schild worden ‘creative rooms’ waar je los van de wereld je gedachten alle kanten op kan laten gaan. Altijd met uitzicht op het Havenkwartier vol ontwerpers en kleine bedrijfjes.

Wil je nog een overnachting in Lucy Cube of Lucy Galaxy meemaken? Boeken kan tot eind september 2017

Beeld: Funda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.