BPD en Era Contour winnen tender Kavel O Amsterdam Sloterdijk

Nieuws

BPD en Era Contour winnen tender Kavel O Amsterdam Sloterdijk

Door: Petra Starink | 28-11-2018

De gemeente Amsterdam gunt de tender voor kavel O Sloterdijk , blok 6,8 en 9a aan de combinatie BPD en Era Contour. Het ontwerp is van architectenbureau De Zwarte Hond. In het plan met 150 woningen en ruim 1.000 m2 aan voorzieningen, verdeeld over 3 volumes staat ontmoeting centraal.

Ontmoeten staat centraal in het ontwerp

Het plan is ontworpen vanuit het gedachtengoed People attract People, een gebouw dat uitnodigt om te ontmoeten. de vorm van het gebouw en de gemeenschappelijke tuinen zorgen ervoor dat je elkaar kunt ontmoeten. De aansluiting op het maaiveld ende invulling van de plint is zo vormgegeven dat er interactie ontstaat. Onder de gebouwen komt een kelder met ruimte voor dertig deelauto’s.

Hergebruikte en gerecyclede materialen

In dit plan wordt gebruik gemaakt van hergebruikte en gerecyclede materialen en wordt er ontworpen met aandacht voor biodiversiteit en ecologie. Groen en water zijn een integraal onderdeel van het plan. Door een slim bewateringssysteem is onderhoud van het groen gebruiksvriendelijk, duurzaam en beheersbaar. Een zeer energiezuinig gebouw, waarbij energieopslag en mobiliteit integraal en vernieuwend bij elkaar komen en onderdeel uitmaken van een groter energie- en mobiliteitsnetwerk. Dit alles past in de ambitie van de gemeente Amsterdam om het gebied rondom Sloterdijk, genaamd Haven-Stad, een duurzame, toekomstbestendige stadswijk te maken.

Bewoners als mede-opdrachtgevers

De inzending van BPD, Era Contour en De Zwarte Hond heeft maximaal gescoord op zowel architectuur als op het plan van aanpak voor het mede-opdrachtgeverschap. De toekomstige bewoners gaan namelijk als mede-opdrachtgevers, meebepalen hoe zij gaan wonen in hun nieuwe gebouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.