Braak

Braak

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-11-2012

In het ABC architectuurcentrum in Haarlem is een tentoonstelling te zien over braakliggende terreinen in Haarlem. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het project Tussentijds Ruimtegebruik van de Haarlemse landschapsarchitecten Elizabeth Keller en Martijn Al.

Met dit project  willen zij aandacht vragen voor de ongebruikte ruimtes in de stad Haarlem en laten zien dat met tijdelijke invulling de terreinen weer bij het leven in de stad betrokken kunnen worden.

Zoals vele steden in Nederland kent Haarlem een groot aantal braakliggende terreinen, bijvoorbeeld het EBH-terrein en het Sonneborn-terrein in Haarlem Noord. Veelal zijn er plannen voor nieuwbouw, maar zijn deze in de ijskast beland vanwege het economisch tij. De terreinen blijven er daardoor levenloos bij liggen en dragen niets bij aan het leven in de stad.

Een tweede fase van het project ‘Tussentijds Ruimtegebruik’ volgt begin 2013. Dan gaan de twee landschapsarchitecten laten zien wat men met de braakliggende terreinen zou kunnen doen om deze weer bij de stad te betrekken. “Wij schetsen via concrete voorbeelden en ruimtelijke ontwerpen een beeld van de mogelijkheden voor tijdelijke invulling van deze terreinen. Dit zijn slimme, soms verrassende combinaties die snel resultaat geven in de buitenruimte en bovendien een positieve impuls geven aan de plek in de stad”, zeggen de twee Haarlemmers. “We denken dat alle betrokken partijen zoals projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, bewoners en de gemeente erbij gebaat zijn als de lege terreinen in een positief daglicht komen te staan.”

De tentoonstelling ‘Braak’ is te zien vanaf 31 oktober tot en met 13 november in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.
Adres: Groot heiligland 47 in Haarlem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.