Brandweerkazerne Zandvoort van Jeanne Dekkers

Brandweerkazerne Zandvoort van Jeanne Dekkers

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-09-2009

Architectenbureau Jeanne Dekkers uit Delft gaat de nieuwe brandweerkazerne in Zandvoort ontwerpen. Met de keus voor Dekkers heeft de gemeente een selectieronde voltooid. Daarin werd aan vijf voorgeselecteerde bureaus gevraagd hun visie te geven op de nieuw te bouwen kazerne in relatie tot de directe omgeving.

De visie van architectenbureau Jeanne Dekkers vond de gemeente het meest overtuigend. Met de bouwkosten is zo’n 2,6 miljoen euro gemoeid.

Allure
Jeanne Dekkers: ‘Uit onze visie valt te lezen dat we zoeken en voor iedere ontwerpopgave een zo specifiek mogelijk antwoord vinden. Ook deze keer hebben we voor de gemeente Zandvoort een passend antwoord gevonden op de vraag hoe de nieuwe brandweerkazerne zou moeten worden. We hebben voor de opdrachtgever een gebouw geschetst dat op verrassende wijze een antwoord geeft op de verwachtingen. Een gebouw met een hoge mate van oorspronkelijkheid, natuurlijke kwaliteit en allure.

Na onze presentatie op dinsdag 14 juli voor de selectiecommissie bleek dat we hiermee als eerste zijn geĆ«indigd en hebben de voorlopige gunning voor deze opdracht gekregen. Nadat we in het verleden al enkele brandweerkazernes (op de foto kazerne Rijswijk, red.) hebben gerealiseerd en vorig jaar een brandweerkazerne in Rijswijk hebben opgeleverd, zijn we als bureau erg verheugd dat we wederom aan zo’n leuke opdracht kunnen beginnen.”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.