Brede steun voor alternatief Vliegveld Twente

Brede steun voor alternatief Vliegveld Twente

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-09-2008

Vanuit het bedrijfsleven is brede steun voor een plan van de Stichting Alternatieven Vliegveld Twente (SAVT). Deze stichting wil op het voormalige militaire complex van Vliegbasis Twente een landgoed en medische zorginstellingen vestigen.

De stichting wil de voormalige vliegbasis met een oppervlakte van 100 hectare bij één eigenaar onderbrengen en vervolgens het hele gebied ontwikkelen. Daarin is ruimte voor veel natuur, aangevuld met functies op het gebied van zorg, wellness, sport en recreatie. Volgens de SAVT levert het plan tweeduizend arbeidsplaatsen op.

Onder meer ziekenhuis Medisch Spectrum Twente, revalidatiecentrum Het Roessingh, bouwbedrijf Kondor-Wessels, de Triodos Bank en Universiteit Twente willen graag in het plan participeren, maakte de SAVT dinsdag bekend.

De Kamer van Koophandel Oost-Nederland en andere Twentse ondernemers pleiten wél voor het openhouden van de luchthaven ten behoeve van de burgerluchtvaart. Zij vinden dit van groot belang voor de regionale economie.

Tot nu toe heeft Den Haag te weinig steun toegezegd om de toekomst van een burgerluchthaven voor de lange termijn te garanderen. Het is op dit moment dan ook onduidelijk wat er gaat gebeuren met het 100 hectare tellende terrein.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.