BREEAM Outstanding Oplevercertificaat voor woontoren HAUT

Actualiteiten, Nieuws

BREEAM Outstanding Oplevercertificaat voor woontoren HAUT

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-09-2023

Met 88% op het BREEAM-NL Oplevercertificaat schoort de hout-hybride woontoren HAUT ‘Outstanding’. Dit luxe woongebouw – ontworpen door Team V Architectuur en Arup – is in 2022 opgeleverd en is met 21 verdiepingen het hoogste hybride houten gebouw van Nederland. Inmiddels dient het wereldwijd als voorbeeld voor architecten, ontwikkelaars en aannemers.

Het gebouw is vervaardigd met dragende wanden en vloeren van Cross Laminated Timber (CLT) en voorziet in zonnepanelen in de gevel en op het dak. Daarnaast zijn innovatieve installaties toegepast en is gekozen voor groene daktuinen, slimme domotica en het verstoppen van zo’n honderd vogelnesten in de gevel. Hiermee is het gebouw duurzaam op alle fronten en heeft binnen de negen pijlers van BREEAM-NL dan ook 88% van de punten behaald. Hiermee is HAUT het eerste woongebouw in Nederland in de categorie ‘Outstanding’.

Pionier

In 2016 was hoog bouwen in hout nog zeer vooruitstrevend. Inmiddels worden op het gebied van houtbouw vele nieuwe initiatieven ontplooid, ook door de bij HAUT betrokken partijen.

Daarbij delen de partners op diverse fronten hun kennis door onder andere congressen, lezingen, rondleidingen en educatie op universiteiten) om zo een bijdrage te leveren aan duurzaam en biobased bouwen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.