Brick Award voor Film & Animation Institute

Nieuws

Brick Award voor Film & Animation Institute

Door: Petra Starink | 12-05-2014

Baksteenfabrikant Wienerberger heeft vijf internationale projecten met een bijzondere baksteenarchitectuur beloond met de Brick Award 2014. Winnaar is het Kantana Film & Animation Institute in Thailand geworden dat opgebouwd is uit meer dan 600.000 handgemaakte bakstenen. De jury heeft projecten beoordeeld uit 26 landen op innovatieve vormgeving, ambachtelijk gebruik van het materiaal baksteen, functionaliteit, duurzaamheid  en de energie-efficiëntie van het gebouw.

Handgemaakte bakstenen

Bij het Kantana Film & Animation Institute in Nakhon Pathom in Thailand heeft baksteen niet alleen een decoratief doel maar is het bepalend voor de bouwconstructie. Het gebouw is opgebouwd uit ruim 600.000 handgemaakte bakstenen. Werkelozen zijn opgeleid om het bouwwerk te realiseren, dit geeft een extra sociale betekenis aan dit project. Het gebouw heeft naast de hoofdprijs ook de award  ontvangen in de categorie  speciale oplossingen.

De Belgische Studio 51N4E overtuigde met het Buda Kunstencentrum in Kortrijk. Een voormalige textielverffabriek op het eiland Buda dat  is omgebouwd tot een onderkomen voor culturele activiteiten. Bestaande bakstenen muren zijn schoongemaakt en gerenoveerd. Samen met het houtwerk en de betonnen kolommen geeft de gele baksteen het gebouw een bijna fluweelachtige uitstraling.

Brick Award

In het jaar 2004 heeft de in 1819 in Wenen  opgerichte onderneming Wienerberger De Brick Award in het leven geroepen, en wordt de prijs  om de twee jaar uitgereikt. Deze onderscheiding heeft zich ontwikkeld tot een prestigieuze architectuurprijs. De onderscheiding wordt toegekend aan innovatieve baksteenarchitectuur.

Brick ’14

Met de uitreiking van de Brick Award is ook het boek Brick ’14  uitgebracht. In het  240 pagina’s tellende naslagwerk vol met foto’s en schetsen worden alle winnaars en de genomineerde projecten  in beeld gebracht.  

Voor meer informatie kijk op www.brickaward.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.