Brick Awards 2008 in Wenen uitgereikt

Brick Awards 2008 in Wenen uitgereikt

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-04-2008

Wienerberger heeft op 3 april voor de derde keer de Brick Award uitgereikt. Aan deze prijs is een geldbedrag van in totaal 21.000 euro verbonden. De Brick Award is bestemd voor ’s werelds meest creatieve baksteenarchitectuur en de ontwerpers ervan. Wienerberger reikt de prijs om het jaar uit.

255 ingediende projecten
In totaal dienden architectuurcritici 255 projecten uit 19 landen in. Het aantal ingezonden projecten is daarmee sinds 2004 (120) meer dan verdubbeld. Een internationale vakjury, voorgezeten door de Britse architect George Ferguson, koos uit deze veelheid aan projecten drie winnaars uit Duitsland, Zwitserland en Finland.

Daarnaast zijn twee speciale prijzen toegekend aan projecten uit Nederland en opnieuw Zwitserland. Naast de innovatieve, uiterlijke, architecturale vormgeving en de inzet van het materiaal, vormde ook de functionaliteit van het gebouw een doorslaggevend criterium.

De onafhankelijke vakjury bestond behalve de Britse architect George Ferguson uit Ferenc Cságoly (een van de winnaars van de Brick Award 06), uit de architecten Lipa Goldstein uit Frankrijk, Mart Kalm uit Estland en Ryszard Jurkowski uit Polen.

Volgende Brick Award in 2010
De volgende Brick Award wordt in 2010 uitgereikt. Net als bij de voorgaande Brick Awards zullen bekende architectuurcritici opnieuw worden gevraagd om interessante projecten op het gebied van baksteenarchitectuur in te dienen.

Foto: Hoofdkantoor WWF, Zeist (NL) van architect: T.M. Rau won de speciale prijs

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.