A Bright City – lichtfestival Amsterdam

Evenementen, Nieuws

A Bright City – lichtfestival Amsterdam

Door: Jacqueline Knudsen | 09-12-2014

Het Amsterdam Light Festival is vorige week van start gegaan en loopt tot en met 18 januari 2015. Overal in de stad zijn lichtobjecten en -projecties te zien, gemaakt door kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland. Het thema dit jaar is ‘ A Bright City’ en brengt een ode aan het leven in Amsterdam. Ook musea doen mee aan het festival en er worden diverse exposities georganiseerd.

Wandel- en vaarroutes

Er is een wandelroute uitgestippeld langs de lichtobjecten of je kunt ze bekijken vanaf het water met een georganiseerde boottocht. Vanaf 11 december t/m 4 januari kun je een route lopen, die je langs verschillende installaties van de tentoonstelling Illuminade brengt. Een greep uit de lichtkunstwerken:

Light Bridge op de hoek van de Herengracht en de Amstel, ontworpen door tjep (foto). Moonburn is een gigantische maan boven de Stopera van Stichting Barstow. Vasili Popov ontwierp Re(bi)cycle Dome, een gigantische dome van fietswielen gecombineerd met licht. Ghost ship van het Roemeense architectenbureau VisualSKIN is een projectie op een nevel van water.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.