Broedplaats voor social design

Broedplaats voor social design

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-10-2009

In Amsterdam is de creatieve garage Notweg geopend. Deze voormalige Renaultgarage aan de Notweg in Amsterdam Osdorp heeft een flinke transformatie ondergaan.Voor een periode van vijf jaar biedt de garage huisvesting aan creatieve ondernemers en organisaties die hier werken aan vernieuwende projecten en activiteiten. Garage Notweg is gerealiseerd door Ymere in samenwerking met bureau Broedplaatsen.

Ontmoetingsplek
De garage bestaat uit twee verdiepingen met een gezamenlijk oppervlak van meer dan 2.000 m². Er zijn verschillende creatieve ondernemers gevestigd, zoals een grafisch vormgever en conceptontwikkelaars voor social design.
Met het project ‘Creatieve Hotspots’ geeft Amsterdam impulsen aan tijdelijke locaties waar diverse vormen van creatief ondernemerschap en publieke functies tot kruisbestuivingen en de ontwikkeling van jong talent kunnen leiden.

Bruisende creativiteit
Ook Ymere wil graag ondernemerschap stimuleren en potentieel succesvolle ondernemers in staat stellen door te groeien. Garage Notweg levert hier een belangrijke bijdrage aan. De bruisende creativiteit van de ondernemers en de contacten met de buurt geven bovendien een impuls aan het imago van Nieuw West.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.