Brugwachtershuisje Draaibrug zoekt creatieve gebruiker

Nieuws

Brugwachtershuisje Draaibrug zoekt creatieve gebruiker

Door: Petra Starink | 03-06-2020

Het brugwachtershuisje van de Draaibrug op de Binnen Kalkhaven in Dordrecht biedt tot oktober 2020 kosteloos ruimte aan een nieuwe creatieve gebruiker. Stichting Brugwachtershuisjes is op zoek naar een kunstenaar of ondernemer die een maatschappelijke invulling met betekenis voor de buurt kan geven aan dit bijzondere huisje. Tot 15 juni kun je een plan indienen.

Renovatie

Het huisje is ongeveer 3 bij 1,75 meter en eigendom van de gemeente Dordrecht. Er is geen toilet, wel elektra. De tijdelijke gebruiker kan aan de slag met een startbudget waarbij de voorwaarde is dat er voldoende zicht op de omgeving blijft om bij nood de brug te kunnen bedienen. Na een interne renovatie van het huisje is de insteek dat de gekozen gebruiker terug kan komen en huur gaat betalen.

Het huisje was tot en met november 2019 onderdeel van Overbruggen#1, een kunstroute langs 6 brugwachtershuisjes in Dordrecht. 6 kunstenaars hebben de huisjes een gezicht gegeven. De belangstelling voor dit project was meteen vanaf de start in 2017 groot. Om die reden krijgt het project een vervolg met de pilot dubbelgebruik: Overbruggen#2.

Stichting Brugwachtershuisjes

Stichting Brugwachtershuisjes heeft als doel om leegstaande brugwachters-huisjes een nieuwe bestemming te geven. Brugwachtershuisjes zijn vaak zorgvuldig ontworpen huisjes op markante plekken in een stedelijke of landelijke omgeving.

Plan indienen

Stuur je plan uiterlijk 15 juni 2020 in. Kijk op de website of via telefoonnummer 06 44215656. Een selectiecommissie beslist welk initiatief het huisje ter beschikking krijgt. Vanaf oktober verbouwt eigenaar gemeente Dordrecht de huisjes met onder andere een nieuwe schakelkast voor de afstandsbediening van de brug. Daarna is het huisje naar verwachting weer bruikbaar. Er wordt dan wel een huur aan de gebruiker gevraagd om het project mogelijk te maken.

Fotografie: Stichting Brugwachtershuisjes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.