Bureau B+B richt winkelstraat Wenen in

Nieuws

Bureau B+B richt winkelstraat Wenen in

Door: Petra Starink | 30-07-2015

Bureau B+B maakte in 2012 samen met het Weense architectenbureau orso.pitro het ontwerp voor de Mariahilfer Strasse in Wenen, een winkelstraat met een totale lengte van 1,6 kilometer.  Zaterdag 1 augustus wordt de langste shared space officieel geopend.

Shared space principe ingericht

Na het winnen van de prijsvraag in 2012 sprak de bevolking zich op 7 maart 2014 via een referendum positief uit over de grootschalige herinrichting van de langste en beroemdste winkelstraat van Oostenrijk. De straat, die van de Westbahnhof tot aan het Museumkwartier reikt, is met de herinrichting van Bureau B+B voetgangersvriendelijk gemaakt door de straat deels af te sluiten voor doorgaand autoverkeer. De lange straat is opgeknipt in drie zones. Het middelste gedeelte is een nieuwe voetgangerszone die tevens het nieuwe, kloppende hart van de straat vormt. De twee buitenste zones zijn volgens het shared space principe ingericht.

Bureau B+B

Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur is een internationaal opererend ontwerpbureau. Het bureau bestaat sinds 1977 en onderneemt op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. 

Foto: Bureau B+B- © Frederica Rijkenberg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.