Bureau Zaanstreek van hand BD Architectuur

Bureau Zaanstreek van hand BD Architectuur

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-02-2008

Johan Meijer van DB Architectuur maakte het ontwerp voor de uitbreiding van het hoofdbureau van de politie Zaanstreek-Waterland. Vandaag ging in Zaandijk de eerste officiële paal in de grond. Meijer ontwierp eerder poppodium P3 en de bebouwing nabij het Slotplein in Purmerend.

Wijkpost
Het is niet de eerste keer dat de in Zuidoostbeemster woonachtige architect betrokken is bij een bouwproject voor de politie. “We hebben eerder het hoofdbureau van de politieregio IJsselland in Zwolle ontworpen en daarbij de bureaus voor Kampen en Deventer. De politie Zaanstreek-Waterland hebben we leren kennen toen we in Purmerend de bebouwing nabij het Slotplein ontwierpen, daarin kwam namelijk ook een wijkpost.”

Markant
Het complex van Zaanstreek-Waterland ligt ingeklemd tussen de A8 en de bebouwing van Zaandijk. “Wat bij ons meteen op het netvlies sprong was het kantoorblok met de lengterichting. Een heel markant gebouw, maar daaromheen zie je een grote verscheidenheid aan maten in de laagbouw en een rommelig binnenterrein waar onder meer de politieauto’s staan en ook de personeelsentree is.”

De eerste paal werd geslagen door de Purmerendse burgemeester Leen Verbeek en Rolf Heek uit Purmerend, diender van het jaar.

Bron: Noordhollands Dagblad – Zaanstreek

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.