Bureaus voor verbouw provinciepanden Haarlem

Bureaus voor verbouw provinciepanden Haarlem

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-12-2008

Kraaijvanger Urbis uit Rotterdamse gaat het de verbouwing van het gebouw Houtplein in Haarlem ontwerpen. Claus en Kaan Architecten uit Amsterdam is gekozen voor het Dreefcomplex in dezelfde plaats.

Provincie Noord-Holland gunde beide bureaus de opdracht na een Europese aanbesteding. Het eerste ontwerp wordt in het voorjaar verwacht. Tijdens het ontwerpproces wordt met betrokkenen, waaronder gemeente en omwonenden, overleg gevoerd.

Dreef
Bij de ontwikkeling van het Dreefcomplex denkt de provincie S aan een parkachtige inrichting. Het A-gebouw wordt volgens de originele bouwtekeningen gerenoveerd en biedt ruimte aan maximaal 140 medewerkers. Het B- en C-gebouw worden gesloopt, waardoor er vanuit het Frederikspark uitzicht komt op paviljoen Welgelegen.

De nieuwe villa’s worden zo gesitueerd dat zij aansluiten bij de andere villa’s in het park en moeten passen in de historische omgeving. Deze villa’s bieden ruimte aan minimaal 60 werkplekken. Het monumentale hekwerk zoals nu al aanwezig aan de Dreef en Paviljoenslaan, wordt om het hele terrein aangelegd.

Frederikspark
Tussen de villa’s kan een nieuwe monumentale ingang worden aangelegd. Deze ingang is alleen bestemd voor langzaam verkeer. Er komt een openbare ondergrondse parkeergarage, zodat ook de omgeving hiervan gebruik kan maken. De huidige ingang aan de Dreef zal ook gebruikt worden als in en uitgang voor de parkeergarage. Nader onderzoek is nodig hoe groot deze garage kan worden.

Daarnaast willen Gedeputeerde Staten het Frederikspark in oude luister herstellen, zodat het weer een juweel van Haarlem wordt.

Houtplein
Het kantoorgebouw aan het Houtplein wordt geschikt gemaakt voor ca. 1.300 werkplekken, conform het eerder genomen besluit hierover. Het gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.