Burgemeester heeft woning gevonden

Burgemeester heeft woning gevonden

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-11-2007

‘Burgemeester op stelten’, een ontwerp van Zeger van der Voet en Philip Luehl uit Delft, heeft vanmiddag de prijsvraag Burgemeester zoekt Woning gewonnen. Deze ideeënprijsvraag voor een nieuwe Rotterdamse ambtswoning is georganiseerd door BNA Kring Rijnmond in het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture. De jury koos het project uit 54 inzendingen. De tweede prijs ging naar Processor van Monolab Architects uit Rotterdam, Utopie van Jaap Tromp uit Aalsmeer kreeg een eervolle vermelding.

Burgemeester Ivo Opstelten:”Rotterdam mist al jaren een officiële ambtswoning. De ontwerpers stonden voor een moeilijke opgave want een burgemeesterswoning moet wat betreft architectuur uitdagend zijn, zodat deze een bijdrage levert aan de architectuur van Rotterdam. Vooral de plek aan de Westerkade spreekt mij erg aan.“

BNA Kring Rijnmond wil met deze prijsvraag de discussie op gang brengen over het fenomeen burgemeesterswoning. De locatie voor de ambtswoning was vrij te kiezen binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het idee verder uit te werken. Of de winnende woning daadwerkelijk gebouwd gaat worden, wordt onderzocht.

Alle ingezonden ontwerpen zijn nog tot en met 30 december 2007 gratis te bezichtigen in het voormalige Fotomuseum aan de Witte de Withstraat 63 te Rotterdam (open van woensdag tot en met zondag, 13.00-17.00 uur).

Lees meer over deze prijsvraag

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.